Les Couleurs de Noir

Het wordt kouder, dus heeft mijn huid wat meer aandacht nodig.
Ik heb meer last van droogtelijntjes of droge vlekjes, een trekkerig gevoel en vaak ook roodheid op verschillende delen van mijn gelaat.

 

Om mijn huid optimaal te voeden schakel ik in de winter over naar een andere dag- en nachtverzorging dan ’s zomers, maar ik pas ook mijn make-up aan.
Ik probeer bijvoorbeeld om tijdens de week (when all I do is work work work work work, hahaha, je weet wel hé) mijn foundation in te ruilen voor een CC crème en mijn lipgloss voor een voedende balsem.

 

 

Les Couleurs de Noir werd in Gent (my hometown) opgericht door de overtuiging dat elke vrouw recht heeft op schoonheids- en verzorgingsproducten, ook diegene met een gevoelige huid of met een allergie.
Met deze filosofie in het achterhoofd ontwikkelt LCDN elk product op basis van een blacklist.
De blacklist (how cool is that?) bestaat uit meer dan 2000 ingrediënten waar het merk niet achter staat, waarvan ze niet overtuigd zijn dat ze een meerwaarde op positief effect op/voor de huid hebben, en welke het merk dus geheel niet gebruikt.

 

LCDN is volledig vrij van parabenen en parfum (yay!) en is dermatologisch getest en goedgekeurd.
Maar hey, dat wil niet zeggen dat ze mijn test doorstaan natuurlijk. Ha!

 

Nuja, they did.
Ik ben volledig fan. En nee, ze betalen mij niet om dat te zeggen, I swear.

 

Hieronder som ik voor jullie twee van mijn favo LCDN producten van dit moment op.

 

 

CC Cream:
Ik weet dat de meeste mensen vooral tijdens de lente of zomer opteren voor een CC cream omdat deze veel lichter aanvoelt, maar dat is net de reden waarom ik hier net nu voor kies.
Ik hou er niet van om mijn gevoelige huid nog meer te verstikken met een foundation.

De CC cream van LCDN is verpakt in een klassieke zwarte tube (I know, ik had misschien een net iets duidelijkere foto moeten trekken) waardoor hij makkelijk mee te nemen is in je tas voor een snelle touch up.
De crème smeert makkelijk uit, voelt zacht aan, maar hij geeft ook genoeg dekking om kleine onvolmaaktheden te coveren.

 

Soft touch bronzer:
Na het aanbrengen van mijn CC crème (ik gebruik trouwens de lichtste kleur) breng ik met een grote poederkwast (lees hieronder verder) op enkele plaatsen van mijn gelaat een laagje bronzer aan.
Enkele heel fijne laagjes op mijn jukbeenderen en T-zone volstaan voor -moesten we nu rond de zomerperiode zijn zou ik het “sun-kissed” look noemen, maar nu hou ik het gewoon op-  een gezond gloedje”.

De Soft touch bronzer bestaat in de kleuren “Blondes” voor lichte types en “Brunettes” voor de donkere huid. Ook al ben ik een echte blondine met een heel bleek velletje gebruik ik naast de “Blondes” ook de “Brunettes”. Niet omdat ik heel mn gezicht vol kladder, no worries.
De “Blondes” is echt héél erg licht en geeft voor mij persoonlijk net niet genoeg definitie aan mijn gelaat dus gebruik ik deze voor mijn T-zone terwijl mijn jukbeenderen net dat ietsje meer mogen hebben, en dat lukt perfect met “Brunettes”.

LCDN ontwikkelde de soft touch bronzer met zachte minerale pigmenten voor een naturelle en matte afwerking.

 

Poederkwast LCDN:

Ik weiger om producten te gebruiken die getest zijn op dieren, of waar dierlijke producten in verwerkt zijn. Het zou dus ook vrij onlogisch zijn dat ik dan make-up borstels of kwasten gebruik gemaakt uit dierenharen. Toch?

Het probleem met kwasten gemaakt uit synthetische haren is dat ze vaak echt shit zijn.
Ik heb echt geprobeerd om het anders te verwoorden maar bon, ik denk dat jullie het op deze manier het beste zullen snappen…
In elk grootwarenhuis koop je voor enkele euro’s een poederkwast met synthetische haren. En ja, ook ik heb me al vaak laten vangen. Waarom zou je iets duur(der) kopen als het ook goedkoop kan, toch? Jaja…
Na enkele malen gebruik of na de eerste wasbeurt van je borstel hangt heel je gezicht vol haren.
De manier waarop ze deze borstels/kwasten maken, of de verzorging en producten waarmee ze vervaardigd zijn die zijn meestal niet van het hoogste niveau. That’s why.

 

LCDN kwam op de markt met deze poederkwast met synthetische haren na een zoektocht van maar liefst 2(!!) jaar.
De poederkwast is abnormaal zacht en werd gemaakt in samenwerking met een Italiaanse designer die vakmanschap hoog in het vaandel draagt, en wordt tot slot vollédig met de hand gemaakt in Italië.

 

Alle producten zijn verkrijgbaar in de apotheek.
CC Cream: €21,90
Soft touch bronzer: €23,99
Poederkwast nr.1: €38,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *