Hotel de Flandre Gent

Ik kreeg onlangs de kans om de toerist uit te hangen in mijn eigen stad: Gent.

Hotel de Flandre nodigde me uit om te logeren in hun hotel, en om kennis te maken met hun ontbijtbuffet (en uiteraard nam ik ook een kijkje in hun bar).
It’s a hard job, but someone’s got to do it.

Toen ik bij het hotel aankwam was ik niet bijzonder opgewonden.
Hotel de Flandre ziet er langs de buitenkant uit als een standaard toeristen hotel in Gent. Mèh.
Goed, tot zo ver de gevel. Who cares.
Van zodra je het hotel binnen komt pronkt een prachtige gang (met ietwat vreemde, maar wel mooie stukken) naast de ontbijtruimte, bar, en de receptie.

 

 

De ontvangst aan de receptie was heel hartelijk, en verliep heel vlot. Dezelfde man die de receptie verzorgde verscheen opeens ook achter de bar om ons drankjes uit te schenken,
een leuk voorbeeld van hoe huiselijk dit hotel aanvoelt.
Ik nam in alle kamers een kijkje (de voyeur in mezelf was heel erg gelukkig), en logeerde zelf in de Hotel de Flandre suite (en wat voor een suite, amai).
Alle kamers hebben een koffiezet, mini-bar, safe, en haardroger (en verrassend snelle wifi!) en ze zijn stuk voor stuk authentiek ingericht met historische toetsen, in een van de kamers vind je een marmeren haard bijvoorbeeld. Prachtig!

 

  

 

In het Hotel de Flandre logeerden in 1815 de bekende schrijver Chateaubriand (toen zelfs Minister), baron Louis, Graaf van  de Beugnot evenals Bertin de Vaux, directeur van ‘Le Journal Universel’ (een weetje: zij maakten deel uit van het gevolg van de Franse Koning Lodewijk XVIII toen deze tijdens de ‘Honderd Dagen’, op de vlucht was voor de uit Elba teruggekeerde Napoleon) maar ook Johann Strauss vader (1804-1849) tijdens zijn concertreis van 1838 op 21,23 en waarschijnlijk op 25 maart.
En nu.. logeerde IK hier.
Echt, hoe cool is dat?

 

 

Ook ontbijten in Hotel de Flandre is een echte aanrader (en hey, als je toch gaat ontbijten kan je er direct een overnachting bij boeken, toch?).
Aan het ontbijtbuffel vind je ALLES. Nee, echt, ik zever niet. ALLES.
Vers fruit en fruitsla, beleg (zowel vlees als kazen als zoetigheden zoals speculoospasta, choco, verschillende confituren, enz), noten en granen en zaden, cornflakes, yoghurt, verschillende broodsoorten en koffiekoeken, pannenkoeken, eitjes, EN NOG VEEL MEER. Yummmmmm!
Ik werd vergezeld door hotelmanager Freija die me tijdens een gezellig ontbijt (met kei lekkere koffie) gepassioneerd vertelde over al wat dit hotel te bieden heeft.
Ik had me voorbereid op een “help ik ga in slaap vallen” gesprek, maar Freija praat met zo’n enorme know-how en zo’n passie over het hele hotelgebeuren dat ik nog uren naar haar had kunnen luisteren.

 

 

 

Hotel de Flandre is een gezellig hotel met 63 kamers en suites. Het hotel is  gelegen in het hartje van het middeleeuwse stadscentrum van Gent en op wandelafstand (echt, moe zal je er niet van worden) van de bekendste bezienswaardigheden. Het hotel is gevestigd in een gerestaureerd herenhuis dat dateert uit de 18e eeuw. Het is historisch geklasseerd en bewaart binnenin het originele Napoleon- trapportaal.

In de annex van Hotel de Flandre (op zo’n 2min wandelafstand van het hoofdgebouw) bevinden zich 17 splinternieuwe kamers en een vergaderzaal. Persoonlijk hou ik meer van de kamers in het hoofdgebouw. Niet omdat ik anders enkele minuten moet stappen voor ik aan het ontbijt kom, maar omdat de “nieuwe” kamers niet dezelfde charme hebben als diegene in het hoofdgebouw. Als je niet houdt van old school theekopjes, antieke meubels, en een 18 eeuwse feel maar wel voor strakheid en minimaliteit dan ga je beter voor het “nieuwe gedeelte”. Voor ieder wat wils!
Ook voor zakenreizigers die voor een langere periode in Gent verblijven heeft HDF een oplossing; 5 gerenoveerde en volledige ingerichte business flats.

 

  

 

Hotel de Flandre : Poel 1-2, Gent, 9000, Belgë.
http://www.hoteldeflandreghent.com/index.htm
http://www.hoteldeflandre.be/nl/hotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *