Konjac skincare spons

Amorphophallus Konjac,ook gekend als de de Konjac aardappel is een Aziatische groente. In Japan en Korea wordt de Konjac aardappel al meer dan 1500 jaar gekweekt in de voedingsindustrie.

 

In eerste instantie werd de Konjac aardappel gebruikt als medicijn omdat het zoveel gezonde eigenschappen bevat. De Amorphophallus Konjac bestaat voor 97% uit water en voor 3% uit glucomannan (onverteerbare suikerketens). De aardappel is rijk aan eiwitten, koolhydraten, mineralen (ijzer, fosfor, koper, zink, foliumzuur) en vitaminen (A, E, D, B1, B2, B6, B12 en C) en bevat heel weinig calorieën.
Ongeveer een eeuw geleden ontdekten de Japanners (who else?) dat de Konjac aardappel ook gebruikt kon worden als beauty treatment.

Nee, deze post is dus geen ode aan de aardappel, maar een review over een nieuw schoonheidritueel (als ik het zo mag noemen).

 

 

Het is niet de plant zelf en ook niet de (mooie, maar raar uitziende) bloem, maar wel de wortel ervan die wordt bewerkt en behandeld zodat ze perfect is voor het gebruik als spons.

Er bestaan verschillende soorten sponsjes, voor alle huidproblemen en huidtypes. Hiervoor gebruiken ze bijvoorbeeld groene, rode, of roze klei, of houtskool. Er bestaat er zelf een sponsje speciaal voor het gevoelige babyhuidje.

 

De sponsjes komen netjes verpakt per stuk.
Je moet ze eerst heel goed bevochtigen voor je ze kan gebruiken. Als je ze uit de verpakking haalt zijn ze echt kei hard, en zouden ze je huid beschadigen. Echt: don’t try this.

Als je ze even onder een lauw/warme waterstraal laat worden ze lekker zacht en squishy.
Als je sponsje volledig zacht is geworden knijp je er gewoon het overtollige water uit.

 

De spons zou zorgen voor een perfect gereinigde huid, ook zonder gebruik van producten, en zo test ik hem dus ook uit.

 

Het voelt heel apart aan op de huid. Lichtjes exfolierend , maar wel heel erg zacht. Ik heb vanaf het eerste gebruik het gevoel dat mijn huid zachter aanvoelt, al heb ik niet het gevoel dat deze heel erg diep gaat, en dat deze mijn dagelijkse verzorging met producten, of mijn dieptereiniging kan vervangen.

Zo’n sponsje is natuurlijk niet te vergelijken met harde scrubhandschoenen of dergelijke (je mag er zelf meer over je ogen wrijven om niet waterproof make-up te verwijderen!). Wat uiteraard een pluspunt is. Die handschoenen zijn in mijn ogen dikke shit. Goedkoop, onhygiënisch, en veel te hard (beschadigend) voor de huid.

Bon. Ik ben tevreden, maar niet tevreden genoeg.
Ik verander mijn beauty routine. Ik gebruik nu mijn konjac spons ‘s morgens op een onopgemaakte huid, en zonder producten, en ‘s avonds ga ik gewoon weer aan de slag met mijn favoriete cleansing balm (van Lierac, sorry for the spam guys).
Perfect match for my skin.

 

Mijn huid voelt echt heel fris aan, en ziet er glowy uit. Ook van onzuiverheden heb ik momenteel geen last..

Omdat de Konjac aardappel van nature alkalisch is brengt het je huid lichtjes in balans waardoor olie op de huid zal verminderen. En ja, ik moet inderdaad zeggen dat ik vind dat mijn T-zone minder glimt.
Ik ben echt fan!

 

Nadat je de konjac spons hebt gebruikt moet je hem ergens op een droge plek hangen. Ik hang hem dus niet in mijn badkamer, waar het zo goed als altijd vochtig is.
Als je je spons goed gebruikt, en steeds goed laat drogen kan je er zo’n 2-3 maanden genot van hebben.

 

 


Een sponsje kost zo’n €8.

Er bestaan honderden sites die beweren dezelfde kwaliteit aan te bieden aan een goedkopere prijs, maar doe nu niet belachelijk, probeer geen €2 uit te sparen en buy the real thing.

 

 

 

http://www.konjacspongecompany.com

Een gedachte over “Konjac skincare spons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *